Presa o nas

WE LWOWIE ZOSTAŁ PRZEDSTAWIONY PROJEKT ARTYSTYCZNY „ARTCUBE“

„Art-cube” z ogólno-ukraińskiego stowarzyszenia publicznego „Vyli”

Drugi rok z rzędu mieszkańcom Lwowa i gościom miasta przedstawiany jest projekt artystyczny „ARTCUBE“ Ogólnoukraińskiego Zjednoczenia Obywatelskiego „Wolni“."Art-cube" z ogólno-ukraińskiego stowarzyszenia publicznego "Vyli" Zostały w nim odzwierciedlone prace współczesnych ukraińskich artystów. Przedsięwzięcie to pełni rolę edukacyjną. Organizatorzy pragną pokazać społeczeństwu, że elita Ukrainy – to artyści. Ludzie, którzy teraz kształtują świadomość ukraińską. Projekt nie bez powodu został przedstawiony w czasie festiwalu jazzowego. „Jest to aktualne. Ponieważ ilość uwagi, zwróconej w tej chwili na Lwów, jest ogromna. Dlatego właśnie teraz warto prezentować artystów.  Ponadto, pełnimy również rolę edukacyjna. Nasz cel – to stworzenie imienia dla tych artystów, z którymi współpracujemy“ – mówi kurator projektu Oleksandr Khovpun. W przeciwieństwie do ubiegłego roku, w 2018 roku projekt jest eksponowany  w pobliżu Opery. Designer Ivona Loban opowiada: Ludzie zachwycają się współczesną sztuką, ponieważ nawet w procesie instalacji „ARTCUBE“ można było zobaczyć dużą ilość zachwyconych spojrzeń. Przechodzących obok ludzi interesuje, między innym, kim są autorzy eksponowanych dzieł. Art Cub w pobliżu Opery „W tej chwili są to nazwiska znanych młodych artystów. Olena Zherebetska, Olesia Bilobran, Solomiia Kovtun, Les Panchyshyn, Ruslan Hrabar, Petro Romanchuk i wiele, wiele innych“, – dodaje designer Ivona Loban, która jest również kuratorem wystawy. Tegoroczna koncepcja projektu – to „Miejsce człowieka-twórcy na świecie“.  „Artyści są zwiastunami zmian społecznych. My zawsze wiemy, że filozofowie i artyści są propagatorami, i rzeczy, które rodzą się w ich głowach, za jakiś czas pojawiają się w procesach społecznych. Są to rzeczy bardzo ważne dla samoidentyfikacji, samostanowienia narodu. Dlatego zwracam na to osobliwą uwagę“, – podkreśla prezes zarządu Fundacji Artystycznej „Wolni“ Olha Filatova. W tym roku „ARTCUBE“, mówią organizatorzy, obejrzało około 15 milionów osób. Projekt podróżował miastami Ukrainy Zachodniej. „ARTCUBE“ w pobliżu Lwowskiego Narodowego Teatru Akademickiego Opery i Baletu będzie można do zakończenia festiwalu jazzowego.„ARTCUBE“ kuratory

Spróbuj także
SPA Center w Edem Resort
Тому що життя створене для насолод
Szczegółuy
Spróbuj w Edem Resort

Bądź szczęśliwy w tej chwili. Ta chwila i jest twoim życiem.

Koncepcja 12+

Edem Resort Medical & SPA dba o twoje wakacje. Dzieci poniżej 12. roku życia mogą przebywać w pokoju. Wynika to z faktu, że programy zdrowotne Centrum Odzyskiwania Zdrowia wymagają maksymalnej ciszy i relaksu w celu poprawy ich samopoczucia fizycznego i psychicznego. W końcu spokój i cisza są drogą do osiągnięcia wewnętrznej harmonii.