Преса про нас

У Львові презентували мистецький проект «Арт-куб»

«Арт-куб» від всеукраїнського громадського об’єднання «Вільні»

Другий рік поспіль львів’янам та гостям міста презентують мистецький проект «Арт-куб» від Всеукраїнського громадського об’єднання «Вільні». «Арт-куб» від всеукраїнського громадського об’єднання «Вільні» Тут відображені роботи сучасних українських митців. Функція заходу – просвітницька. Організатори хочуть показати суспільству, що еліти України – це митці. Ті люди, які зараз формують українську свідомість. Тож у дні джазового фестивалю мистецький проект презентують неспроста. «Це на часі. Тому що кількість уваги, яка прикута в цей час до Львова, дуже велика. Тому показати художників саме в цей час доречно. Більше того, ми ж несемо просвітницьку функцію. Наша мета – створити ім’я для тих художників, з якими ми співпрацюємо», – каже куратор проекту Олександр Ховпун. На відміну від минулого року, у 2018 проект експонують біля Оперного театру. Дизайнер Івона Лобан розповідає: люди захоплюються сучасним мистецтвом, адже навіть під час того, коли «Арт-куб» лише встановлювали, можна було побачити велику кількість захопливих поглядів. Арт Куб біля Оперного театру Ті, хто проходять повз, цікавляться, зокрема, тим, хто є авторами експонованих робіт. «На даний момент це є прізвища відомих молодих художників. Оленка Жеребецька, Олеся Білобран, Соломія Ковтун, Лесь Панчишин, Руслан Грабар, Петро Романчук і дуже-дуже багато інших », – зауважує дизайнер Івона Лобан, яка також є куратором виставки. Цьогорічна концепція проекту – «Місце людини-творця у світі».  «Митці є передвісниками суспільних змін. Ми завжди знаємо, що філософи і митці – світочі. І речі, які народжуються в них у голові, через деякий час з’являються у суспільних процесах. Це дуже важливі речі для самоідентифікації, самовизначення нації. Тому я приділяю цьому особливу увагу», – наголошує голова правління арт-фундації «Вільні» Ольга Філатова. За цей рік «Арт-куб», пояснюють організатори, побачили близько 15, мільйона людей. Куратори «Арт-куб» Адже проект мандрував містами Західної України. Нині ж побачити «Арт-куб» біля Львівського національного академічного театру опери та балету можна буде до завершення джазового фестивалю.

Спробуйте також
Тому що життя створене для насолод
Спробуйте в Edem Resort
Рекомендуємо

Будь щасливим в цю мить. Ця мить і є життя.

Концепція 12+

Edem Resort Medical & SPA піклується про твій відпочинок. Вхід на територію дозволено для дітей віком від 12 років. Це обумовлено тим, що медичні програми Центру відновлення здоров’я потребують максимальної тиші  та релаксу задля покращення фізичного та ментального самопочуття. Адже спокій та умиротворення –  шлях до досягнення внутрішньої гармонії.